Phil Spencer denkt dat huidig Microsoft Bungie had kunnen houden

Phil Spencer denkt dat huidig Microsoft Bungie had kunnen houden

Xbox-hoofd Phil Spencer vermoedt dat het huidige Microsoft er wel voor had kunnen zorgen dat Bungie een Microsoft-studio bleef.

Dat meldt Spencer in een interview met Axios, waarin hij meer vertelt over de relatie tussen de twee bedrijven. Bungie werd in 2000 door Microsoft gekocht, maar zeven jaar later werd de ontwikkelaar van de Halo-games weer zelfstandig, terwijl Microsoft wel de rechten over Halo behield.

Spencer geeft in het interview aan dat hij wel begrijpt waarom Bungie zelfstandig werd: "Ze hadden grote ambities. Ze hadden hun bedrijf voor een bepaalde hoeveelheid geld verkocht. Ze zagen dat Microsoft meer had aan het succes van Halo dan zij." Over Destiny: "Ze hadden het gevoel dat ze nog zo'n succes in zich hadden en wilden het er op wagen. Ik begrijp dat dat aanlokkelijk is als onafhankelijke ontwikkelaar."

Spencer werd vervolgens gevraagd of de breuk tussen Microsoft en Bungie onvermijdelijk was, of dat Microsoft hedendaags wel de eigenaar van de ontwikkelaar zou kunnen blijven. "Zouden we dat vandaag kunnen doen? Ik denk het wel."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

'Bungie werd in 2000 door Microsoft verkocht' moet 'gekocht' zijn gok ik?

0
test

@Dokter Caspari Yes! Thanks :)

0
test

Van mij mag MS Bungie wel weer kopen, zou de Halo franchise ook ten goede komen. Ik denk dat de kwaliteit van Destiny er ook door omhoog zou gaan.

0

@geeMc Bungie ging juist weg omdat ze het zat waren alleen aan Halo te werken. Een ontwikkelaar als Bungie moet je gewoon lekker laten doen wat ze willen, die kun je wel vertrouwen daarmee. Het huidige Microsoft zou Bungie daarin wat meer vrij laten denk ik

0
test

@Ziminar Maar juist nu onder phil spencer zou dat dus kunnen, verder had bungie wel heel veel vrijheid bij microsoft binnen halo universum. Zo weet ik nog dat ze een keer vertelde dat niemand binnen micro zich mocht bemoeien met de studio en wat voor halo game en denk dat we daarom een odst en reach kregen.

0
test

@Ziminar ik denk ook dat het een goede zet is geweest, maar ik bedoel inderdaad dat het in het huidige MS juist ook weer een goede zet zou zijn om weer onderdeel uit te maken van ze.

0

Aanbevolen voor jou