Phil is niet meer. Althans, hij is weg bij Sony. Phil Harrison, president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios zal vanaf 29 februari niet meer zijn huidige functie bezetten. Kazuo Hirai, President en CEO van Sony Computer Entertainment International, neemt de functie van Phil over naast zijn huidige taken.

Phil Harrison was een bekend gezicht voor de media. De man met het kale hoofd en de venijnige Britse humor wist vele presentaties vol met droge tabellen tot leven te wekken met scherpe opmerkingen en technische demo's van rubberen eendjes in een badkuip. Phil kwam in 1992 bij Sony, nog voordat de allereerste PlayStation op de markt kwam en heeft in die tijd sterke banden met onwikkelstudios opgebouwd, alsmede een belangrijke rol gespeeld in het lanceren van de vier verschillende PlayStation-platformen. Naast het verkrijgen van nieuwe games was hij de afgelopen tijd veelal bezig met het ontwikkelen van nieuwe online entertainment ervaringen, waarvan PlayStation Home natuurlijk een bekend voorbeeld is.

Kazuo Hirai: "Als één van de originele leden van SCE heeft Phil een belangrijke rol gespeeld bij de groei van PlayStation en onze industrie. Het is jammer dat hij weg gaat, maar ik wil hem mijn dank geven voor al zijn kostbare werkzaamheden en hem het beste wensen bij zijn toekomstige werkzaamheden."

"Mijn tijd bij Sony is de belangrijkste reis in mijn leven geweest," aldus Harrison. "Ik ben de PlayStation-familie dankbaar voor alle hulp en vriendschap. Het was een eer om het team te dienen en elke dag door hen geïnspireerd te raken. Ik ben erg trots op alles dat PlayStation heeft bereikt en blijf in de toekomst op alle manieren mogelijk mijn hulp aanbieden."

Volgens Games Industry gaat Phil samen met David Gardner (ex-EA) aan het werk bij Atari om het bedrijf in de casual markt te krijgen. Harrison deed al eerder uitspraken over zijn ongenoegen over Sony's trage reactie op Nintendo's zoektocht naar nieuwe doelgroepen.