De mysterieuze Phantom console houdt de gemoederen al bezig sinds de aankondiging. Veel mensen denken inmiddels dat de machine een hoax is en we nooit een Phantom in een huiskamer zullen terug vinden.

Gisteren verliep een belangrijke datum voor de console. Infinium Labs had aangekondigd eindelijk eens wat meer informatie over de machine vrij te geven. En tot verrassing van vele, ze hebben het nog gedaan ook.

Om te beginnen hebben we eindelijk een launch datum. De Phantom gaat op 31 maart dit jaar de verkoop in via Infinium Labs's eigen winkel. Tevens is er een indrukwekkende lijst met launch spellen te vinden op de Phantom website. Het betreft vooral oudere spellen, maar wel een heleboel goude oude klassiekers. Op de lijst vinden we o.a. de complete 3DO franchise terug. enkele Gathering spellen, Strategy First biedt zijn complete line-up aan, games van Take 2 en nog veel meer. Ook gaat Phantom unieke content aanbieden. Zo komt er een MMORPG welke alleen speelbaar is via het Phantom platform en komen er 2 episodes van Halo exclusief beschikbaar voor de nieuwe console. Per game moet betaald gaan worden, hoeveel is nog niet bekend. Aangezien een groot gedeelte oudere games zijn is het te verwachten dat de prijzen mee zullen vallen. What is the Phantom console? The Phantom console is a broadband games-on-demand client containing the latest gaming hardware, including a full DirectX 9 GPU. Bekijk een flitsende brocure van de Phantom en bezoek de officiele website