Project Gotham Racing 3 zal naar alle waarschijnlijkheid geen launchtitel worden voor Microsoft's nieuwste console, de Xbox 360. Dit kwam TalkXbox te weten op de EA Community Day. Niemand van EA verwacht namelijk dat het spel, een concurrent voor Need for Speed: Most Wanted, bij de lancering klaar zal zijn. Opvallend is ook dat Microsoft veel steun geeft aan EA om deze Most Wanted wel op tijd klaar te krijgen, zodat er in ieder geval een racegame aanwezig is bij de lancering van de 360.

Uit betrouwbare bronnen hebben wij onlang zelfs gehoord dat er bij de lancering van de Xbox 360 slechts vijf of zes titels aanwezig zullen zijn. Dit hoorde we van een ontwikkelaar van een andere 360 titel die wel bij de launch aanwezig zal zijn. Ook zij konden van veel steun rekenen van Microsoft om te zorgen dat het spel op tijd klaar is voor de lancering.

Microsoft heeft vooralsnog alleen gezegd dat binnen het 'launch window', de maand rond de release, een twintigtal titels voltooid zullen worden. Men heeft nooit cijfers genoemd van het aantal launchtitels.