Bizarre Creations, de studio achter Project Gotham Racing, werkt op dit moment aan de nieuwe racegame Blur. Dat meldt het Franse tijdschrift Joypad.

Volgens het tijdschrift zal Blur zich vooral richten op arcadegameplay. Spelers kunnen nog steeds met bestaande auto's racen in wereldsteden als San Francisco, New York, Tokyo en Londen, maar er kan gebruik worden gemaakt van power-ups als mijnen, schilden en elektriciteit. Verder kan schade aan voertuigen worden gerepareerd.

Nieuwe geïntegreerde community-features moeten er voor zorgen dat spelers elkaar online gemakkelijk kunnen vinden. Zowel in-game als via de nog te lanceren website zijn statistieken van de spelers te bekijken. Ook kunnen foto's en video's worden uitgewisseld. Hoewel het nog niet bekend is voor welke platformen Blur wordt ontwikkeld, belooft men bij het Britse tijdschrift Edge in het volgende nummer meer informatie te hebben.

Bizarre

De ontwikkelstudio Bizarre Creations was eerder verantwoordelijk voor de Project Gotham Racing-reeks. Hoewel de voorloper van deze serie, Metropolis Street Racer, op de Dreamcast uitkwam, kwamen de Project Gotham Racing-games alleen op de Xbox en Xbox 360 uit. Inmiddels is Bizarre Creations echter onderdeel van Activision-Blizzard, wat de kans op een uitgave op meerdere systemen groter maakt.