PewDiePie reageert op controverse | Gamer.nl

PewDiePie reageert op controverse | Gamer.nl

YouTuber Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, heeft een video geplaatst waarin hij reageert op de controverse rondom de antisemitische inhoud van enkele video's. Hij erkent dat de grap te ver ging, maar is kritisch tegenover de media.

Deze week werd bekend dat Disney en YouTube de banden verbreken met de YouTube-ster vanwege een grap die volgens de bedrijven te ver is gegaan. PewDiePie betaalde twee mensen om zichzelf te fotograferen met een antisemitische tekst.

In deze video reageert hij op de controverse door te stellen dat hij spijt heeft van de grap en zegt dat deze te ver is gegaan.

"Mijn intentie was om te bewijzen hoe stom de website [fiverr.com] is en hoe ver je mensen kunt krijgen door slechts vijf dollar te betalen. Ik heb spijt van de woorden die ik gebruikt heb, omdat ik weet dat ik mensen beledigd heb, en ik erken dat de grap te ver ging.''

Kjellberg wijdt daarnaast een groot deel van de video aan media als de Wall Street Journal, die volgens hem de gebeurteni en uit de context hebben gehaald en hem neer zouden willen zetten als antisemiet.

Bekijk hieronder zelf de reactie:


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou