Of het aan de (voor velen lichtelijk teleurstellende) persconference van Microsoft, of tóch aan het teleurstellende gitaarspel tijdens Rock Band ligt, geen idee. Maar dat Petere Moore, oud Corporate Vice President van de Interactive Entertainment Business, Entertainment and Devices divisie, per direct overstapt naar de Sports-tak van gigant Electronic Arts staat vast.

Moore heeft zelf al een heel verleden als sportleraar achter de rug, dus wat dat betreft is de keuze voor EA Sports niet zo vreemd. Toch is het gek dat dit zó vrij plotseling aangekondigd wordt. Moore zelf lijkt er wel zin in te hebben: "De mensen bij EA Sports hebben één van de sterkste merknamen in de entertainment industrie opgebouwd en John Riccitiello (algemeen directeur van EA -red) bouwt een organisatie wat het leiderschap van het bedrijf naar nieuwe platformen en nieuwe publieken over de hele wereld zal leiden.", aldus Moore. "Ik zie er enorm naar uit om bij EA aan de slag te gaan en samen met mijn familie terug te keren naar San Francisco."

De Amerikaan Don Mattrick zal op zijn beurt weer de plek van de Brit innemen. Hij zal beginnen vanaf 30 juli en zal dus dan het hoofd zijn van de Xbox en Xbox 360-divisies. Don Mattrick was voorheen het hoofd van meerdere EA studio's, totdat hij in februari vorig jaar er mee ophield. Mattrick had daarnaast overigens in februari dit jaar al een contract getekend bij Microsoft.

Opmerkelijk is ook de reactie van Robbie Bach, directeur van de Entertainment and Devices divisie bij Microsoft: "Hoewel Peter zeker gemist zal worden, zijn we verheugd dat we één van meest getalenteerde en gepassionëerde veteranen binnen hebben gehaald om de zaak te kunnen runnen. Don is erg bekend in de industrie en wordt gerespecteerd om zijn kennis, expertise en management know-how. Het games team kijkt onder leiding van Don uit naar onze grootste kerstperiode ooit, waarin we met een wijd en langverwacht aanbod aan spellen komen."

Rest ons de vraag: Wie is Don Mattrick in hemelsnaam dan wel precies, en heeft hij net zoveel charisma als Moore? Wie hem goed kent, mag zijn vinger opsteken!       Peter Moore (op naar EA)               Don Mattrick (nu bij MS)