Peter Moore: 'Gamers begrijpen het Online Pass-systeem' | Gamer.nl

Peter Moore: 'Gamers begrijpen het Online Pass-systeem' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het Online Pa -systeem houdt in dat er bij een game die in de winkels wordt gekocht een code wordt geleverd waarmee spelers de game online kunnen spelen. Deze code kan maar één keer gebruikt worden. Kopen spelers een game tweedehands, dan moet er alsnog een code bij EA gekocht worden.

Dit systeem is in het leven is geroepen om tweedehands verkoop van games tegen te gaan, iets waar uitgevers helemaal niets aan verdienen. Moore legt tijdens het interview echter ergens anders de nadruk op: "Eén aspect van mijn baan en ook van het team van ontwikkelaars en marketing, is er voor zorgen dat consumenten het spel niet in willen ruilen. Daarnaast moet het er voor zorgen dat je digitale content als een waardevolle toevoeging ziet."

Online Pa moet in alle toekomstige EA Sports-games op de Xbox 360 en PlayStation 3 voor gaan komen. De eerste game die er gebruik van maakt is Tiger Woods PGA Tour 11, die later deze week verschijnt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou