Peter Molyneux: 'Ik zou van Fable 4 een prequel maken' | Gamer.nl

Peter Molyneux: 'Ik zou van Fable 4 een prequel maken' | Gamer.nl

Hoewel Peter Molyneux, de geestelijk vader van de Fable-franchise, niet aan een nieuwe Fable werkt, heeft hij wel ideeën over welke kant de serie op moet. Volgens hem zou een prequel op de eerste Fable "perfect" zijn.

Molyneux: "Het land van Albion zou primitiever zijn, de magie zou meer in balans zijn met de natuur en de gevechten bruter. Het verhaal zou de oprichters van de heroes guild volgen."


Vorige week gingen er al geruchten dat Microsoft samen met de studio achter Forza Horizon, PlayGround Games, aan Fable 4 zou werken. De oorspronkelijke studio achter Fable, Lionhead Studios, bestaat niet meer. Molyneux heeft voor zover bekend niets te maken met een eventuele nieuwe Fable-game.

Molyneux heeft ook ideeën over de actie in een Fable 4: "Wapens zoals korte zwaarden, lange zwaarden, dolken, speren, bogen en kruisbogen zouden allemaal hun eigen gevoel en specialiteiten hebben. Het magiesysteem zou spelers de mogelijkheid geven hun eigen unieke systeem te maken. Je zou een vogel, kat, hond of goudvis hebben die je helpt met magie."

Sowieso zou Molyneux graag meer dieren in een Fable 4 zien, waaronder kleine dieren en "god-achtige giganten", maar ook draken waar op gereden kan worden. Ook noemt hij een co-op systeem, een systeem om te trouwen en de optie om in first-person te spelen. Op IGN geeft hij een hoop details.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou