PETA: 'Battlefield 3 zet aan tot dierenmishandeling' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de derde mi ie van Battlefield 3 kruipt de speler als Amerikaanse soldaat door de door vijandige straten van Teheran, waarbij na enige tijd een quick-time event plaatsvindt dat spelers een jachtmes door het hoofd van een aanvallende rat laat steken. Deze rat wordt vervolgens aan zijn staart vastgehouden, waarna spelers het dode lichaam "als afval" weggooien, aldus Peta. "Het realistische computerspel Battlefield 3 behandelt dieren op een sadistische manier", vervolgt de organisatie. 

PETA stelt dat het vermoorden van een digitaal dier jongeren kan inspireren of beïnvloeden om deze acties in het echt uit te voeren. Het zou volgens de organisatie de aanzet kunnen vormen, omdat geweld tegen dieren in games of films drempelverlagend werkt voor het vertonen van dit gedrag in het echt. De dierengroep claimt dat meerdere recente gevallen van dierenmishandeling in Duitsland het directe resultaat zijn van films en games waarin dit soort geweld te zien is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou