PES raakt licentie voor UEFA Champions en Europa League kwijt | Gamer.nl

PES raakt licentie voor UEFA Champions en Europa League kwijt | Gamer.nl

Het partnerschap tussen Konami en de UEFA komt tot zijn eind. Dit betekent dat PES 2019 geen van beide competities bevat.

Sinds 2009 bezit Konami de licenties van de Champions League, later volgden de Europa League en Super Cup. Hierdoor bevat de game de echte namen, sponsoren en trofeeën van de Europese topcompetities voor clubs.

UEFA maakte donderdag bekend dat de samenwerking tu en de voetbalbond en Konami na de finale van de huidige Champions League op 26 mei tot zijn eind komt. Volgens Jonas Lygaard, de Senior Director Brand & Busine Development van Konami, gaat de ontwikkelaar van PES zich focu en op andere prioriteiten.

"De UEFA Champions League-licentie heeft ons de kans gegeven om een platform te creëren waar voetbalfans van over de gehele wereld de gelegenheid hebben om deze competitie te ervaren. Dit jaar verplaatsen we onze focus naar andere gebieden. We blijven kijken hoe we de samenwerkingen tu en UEFA en Konami kunnen verlengen, want onze relatie blijft sterk.", aldus Lygaard.

Doordat de samenwerking tu en UEFA en Konami eindigt lijkt de kans groot dat concurrent EA met de licentie aan de haal gaat voor Fifa. De voetbalgame van EA heeft op het moment geen enkele licentie voor de UEFA Champions- en Europa League.

In-game worden beide competities in Fifa 18 onder een andere naam weergegeven; de Champions Cup en Europa League, maar beiden hebben geen enkele uitstraling van de echte competities, zoals de game bijvoorbeeld wel heeft bij de Bundesliga en Premier League.

Wat voetballicenties betreft liep de Fifa-reeks al voor op PES, maar doordat de Champions League-deal afloopt wordt het gat nog groter. Doordat EA vele andere licenties uit de voetballerij in handen heeft, wordt een aantal voetbalclubs in PES onder een andere naam getoond. Zo heeft bijvoorbeeld Chelsea de naam 'London FC' en Manchester City 'Man Blue'. Andersom komt het ook voor, zo heeft Konami een contract met FC Barcelona en Boru ia Dortmund, waardoor de stadions van beide clubs alleen te vinden zijn in PES.

Fifa 18 Champions Cup
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou