Persson over Psychonauts 2: 'Reken er niet teveel op' | Gamer.nl

Persson over Psychonauts 2: 'Reken er niet teveel op' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wel zegt Per on dat hij en Schafer inmiddels contact hebben via e-mail. Het tweetal maakt plannen om elkaar op de Game Developers Conference, in maart van dit jaar, te ontmoeten. Een ontmoeting gaat naar verwachting niet eerder gebeuren, omdat Per on in Zweden woont en Schafer in de Verenigde Staten. 

Op Per ons oproep om niet te enthousiast te worden reageren verschillende mensen dat het daarvoor te laat is. Psychonauts is een platformgame van Tim Schafer met veel fans, ook al wist de game niet goed te verkopen. De game kwam in 2005 uit voor PC, PlayStation 2 en Xbox.

Voorstel

Toen Tim Schafer dinsdag aangaf dat hij bij verschillende uitgevers had voorgesteld Psychonauts 2 te maken, maar geen uitgever had toegehapt, zei Per on op Twitter dat hij de game mogelijk wilde maken. Per on is de maker en bedenker van Minecraft en door het succes van die game multimiljonair geworden. Hij zou Psychonauts 2 zodoende kunnen financieren. Steven Dengler, die onder andere geldschieter is voor Tim Schafers ontwikkelstudio Double Fine, heeft al gezegd wel met de Minecraft-maker in zee te willen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou