Wel zegt Persson dat hij en Schafer inmiddels contact hebben via e-mail. Het tweetal maakt plannen om elkaar op de Game Developers Conference, in maart van dit jaar, te ontmoeten. Een ontmoeting gaat naar verwachting niet eerder gebeuren, omdat Persson in Zweden woont en Schafer in de Verenigde Staten. 

Op Perssons oproep om niet te enthousiast te worden reageren verschillende mensen dat het daarvoor te laat is. Psychonauts is een platformgame van Tim Schafer met veel fans, ook al wist de game niet goed te verkopen. De game kwam in 2005 uit voor PC, PlayStation 2 en Xbox.

Voorstel

Toen Tim Schafer dinsdag aangaf dat hij bij verschillende uitgevers had voorgesteld Psychonauts 2 te maken, maar geen uitgever had toegehapt, zei Persson op Twitter dat hij de game mogelijk wilde maken. Persson is de maker en bedenker van Minecraft en door het succes van die game multimiljonair geworden. Hij zou Psychonauts 2 zodoende kunnen financieren. Steven Dengler, die onder andere geldschieter is voor Tim Schafers ontwikkelstudio Double Fine, heeft al gezegd wel met de Minecraft-maker in zee te willen.