Nieuws
PUBG

PUBG schakelt ruilen van items tijdelijk uit wegens misbruik

Vanwege handel op andere websites

Geschreven door Arran Winmai op
Het is tijdelijk niet mogelijk om persoonlijke voorwerpen als skins en lootboxes te ruilen in PUBG. Volgens de ontwikkelaar komt dit door derde partijen die misbruik maken van de situatie.

Dat laat PUBG Corp. weten via Steam. Normaal gesproken is het mogelijk persoonlijke voorwerpen te ruilen via 'personal trade' of 'market trade'. Volgens het bedrijf zijn deze functies er om vrienden gratis voorwerpen te geven die spelers zelf niet hoeven.

Echter worden deze voorwerpen via andere websites verkocht voor echt geld. "Hiermee wordt misbruik gemaakt van het systeem," laat PUBG Corp. weten. "Om dit te voorkomen hebben we de handel tijdelijk offline gehaald. Als we een oplossing hebben bedacht, komen de functies weer terug", aldus de ontwikkelaar.

Met persoonlijke voorwerpen worden cosmetische items als skins voor het personage of wapens bedoeld. Deze worden willekeurig verkregen in lootboxes. De Nederlandse Kansspelautoriteit onderzocht laatst tien games, waarbij gebleken is dat de lootboxpraktijken van vier games niet door de beugel konden. Het gaat in die gevallen om spellen waarin de willekeurige inhoud van lootboxes verhandelbaar is en dus een economische waarde heeft.

Uitgevers van spellen die in overtreding zijn, krijgen van de Kansspelautoriteit acht weken de tijd om hun games zodanig aan te passen dat ze wel voldoen aan de wetgeving. Na die acht weken riskeren de bedrijven boetes. Mogelijk is de beslissing van PUBG Corp. om het ruilen van items tijdelijk te blokkeren een reactie op de conclusies van de Nederlandse en Belgische overheidsinstanties.

PUBG

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Destiny 2-modus moet 'geheel nieuwe manier om te spelen' introduceren Call of Duty: WW2 dit weekend gratis op Steam
3

Reacties op: PUBG schakelt ruilen van items tijdelijk uit wegens misbruik

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • battlefield_4

  • 4 mei 2018 15:11
  Komen ze daar na dik een jaar pas achter?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • CroniC

  • 4 mei 2018 22:30
  @battlefield_4
  Tuurlijk niet. Ze zijn op de vingers getikt, maar het is pr-technisch beter om het op deze manier de wereld in te sturen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • DunkieXL

  • 4 mei 2018 18:21
  Gamer.nl ook wel PUBG.nl

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.