PUBG schakelt ruilen van items tijdelijk uit wegens misbruik | Gamer.nl

PUBG schakelt ruilen van items tijdelijk uit wegens misbruik | Gamer.nl

Het is tijdelijk niet mogelijk om persoonlijke voorwerpen als skins en lootboxes te ruilen in PUBG. Volgens de ontwikkelaar komt dit door derde partijen die misbruik maken van de situatie.

Dat laat PUBG Corp. weten via Steam. Normaal gesproken is het mogelijk persoonlijke voorwerpen te ruilen via 'personal trade' of 'market trade'. Volgens het bedrijf zijn deze functies er om vrienden gratis voorwerpen te geven die spelers zelf niet hoeven.

Echter worden deze voorwerpen via andere websites verkocht voor echt geld. "Hiermee wordt misbruik gemaakt van het systeem," laat PUBG Corp. weten. "Om dit te voorkomen hebben we de handel tijdelijk offline gehaald. Als we een oplo ing hebben bedacht, komen de functies weer terug", aldus de ontwikkelaar.

Met persoonlijke voorwerpen worden cosmetische items als skins voor het personage of wapens bedoeld. Deze worden willekeurig verkregen in lootboxes. De Nederlandse Kan pelautoriteit onderzocht laatst tien games, waarbij gebleken is dat de lootboxpraktijken van vier games niet door de beugel konden. Het gaat in die gevallen om spellen waarin de willekeurige inhoud van lootboxes verhandelbaar is en dus een economische waarde heeft.

Uitgevers van spellen die in overtreding zijn, krijgen van de Kan pelautoriteit acht weken de tijd om hun games zodanig aan te pa en dat ze wel voldoen aan de wetgeving. Na die acht weken riskeren de bedrijven boetes. Mogelijk is de besli ing van PUBG Corp. om het ruilen van items tijdelijk te blokkeren een reactie op de conclusies van de Nederlandse en Belgische overheidsinstanties.

PUBG
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou