Nieuws
Super Smash. Bros Ultimate

Personages en singleplayer-modus onthuld in Super Smash Bros. Ultimate

Ken, Incineroar en Piranha Plant als laatst toegevoegd

Geschreven door Rick Bloemzaad op
In een nieuwe Nintendo Direct-presentatie zijn nieuwe personages onthuld voor de aankomende game Super Smash Bros. Ultimate. In dezelfde presentatie werd tevens een singleplayer-modus bekendgemaakt en andere features uitgelicht.

Met het toevoegen van de laatste personages zijn er in totaal 74 personages om uit te kiezen vanaf lancering. Het Street Fighter-personage Ken wordt als zogenoemde Echo-vechter toegevoegd naast Ryu. De pokémon Incineroar is wel een op zichzelf staand personage. Het personage Piranha Plant is verkrijgbaar voor spelers die de game fysiek of digitaal kopen voor 31 januari 2019. Het personage wordt vervolgens op 15 februari uitgebracht.

Naast de personages werden nieuwe Mii-kostuums getoond. Zo kunnen Mii's kostuums dragen gerelateerd aan franchises zoals Splatoon, The Legend of Zelda en Chibi-Robo!. Daarnaast werden enkele nieuwe Assist Trophies geïntroduceerd, zoals Isaac (Golden Sun), Black Knight (Fire Emblem) en Thwomp (Mario).

In de presentatie werden nieuwe amiibo bekendgemaakt. Zo meldde de bedenker van de Smash-serie, Masahiro Sakurai, dat er voor elk nieuw personage een amiibo gepland staat om uitgebracht te worden. De amiibo voor Inkling, Ridley en Wolf verschijnen op 7 december, op dezelfde dag van de release. Vervolgens verschijnen amiibo voor King K. Rool en Ice Climbers op 15 februari. De andere vechters zullen later in 2019 in verschillende golven uitgebracht worden.

Super Smash Bros. Ultimate
Super Smash Bros. Ultimate
Super Smash Bros. Ultimate

Spirits

In de presentatie introduceerde Sakuari de zogenoemde Spirits-modus. In deze modus vechten de spelers met personages die hulp krijgen van spirits. Dit zijn personages die hun zielen zijn verloren en gered moeten worden door de speler. De speler kan met de spirit van de personages zijn of haar krachten versterken door zich uit te rusten met hoofd- en hulpspirits. Dit kan gelden voor bijvoorbeeld de snelheid en kracht en kan als strategisch middel dienen om specifieke gevechten te kunnen winnen.

Met het winnen van deze gevechten kunnen spelers de spirits als het ware bevrijden en beloningen krijgen. De modus biedt spelers de mogelijkheid om te genieten van veel meer game-personages zonder ze te kunnen selecteren als speelbaar personage. Dit resulteert in een bijna eindeloos aantal aan personages in de vorm van spirits.

Super Smash Bros. Ultimate

Spelers kunnen beschikken over de spirits door spiritgevechten aan te gaan. Door tegenstanders in deze gevechten te verslaan, krijgt de speler de kans om een spirit te bevrijden en aan zijn of haar verzameling toe te voegen. Deze verkregen spirits kunnen vervolgens versterkt worden door ze mee te nemen naar de gevechten. Sommige spirits kunnen zelfs evolueren als ze op hun sterkst zijn.

Met het grote aantal aan personages zijn er vele combinaties mogelijk om op strategische wijze te vechten tegen vijanden. Aangezien er zoveel soorten spirits met verschillende kwaliteiten zijn, wordt er een overzicht gecreëerd door aanbevelingen te ontvangen. Hiermee krijgen spelers het advies welke spirits het beste zijn te gebruiken bij specifieke tegenstanders.

Super Smash Bros. Ultimate

World of Light

Er is verder een nieuwe verhaalmodus onthuld voor Super Smash Bros. Ultimate. In de presentatie werden een aantal beelden getoond van de nieuwe modus, maar bleven details echter uit. Uit de beelden is op te maken dat bijna alle personages in de game hun spirits zijn afgenomen en de speler deze moet bevrijden door ze allemaal in gevechten te verslaan.

De laatste keer dat er een verhaalmodus in een Smash-game was met Super Smash Bros. Brawl voor de Nintendo Wii met Subspace Emissary. Het is voor het eerst in ruim tien jaar dat er een verhaalmodus wordt inbegrepen in een Smash-game.

Online

Voor de online-modus werden meerdere nieuwe features en details geïntroduceerd. Zo werd onthuld dat spelers voortaan aan elkaar worden gekoppeld op basis van drie factoren; voorkeursregels, de geografische afstand tussen de spelers en de smashkracht. Smashkracht is een online ranglijst die spelers met een vergelijkbare score tegen elkaar plaatst. Met het online spelen werd aangeraden om voor de optimale verbinding met een LAN-kabel te spelen.

Ook is het mogelijk om met twee spelers op één systeem online te spelen. Daarnaast is er de Elitesmash-modus. Dit is een competitieve online modus waar spelers met een bepaalde score aan smashkracht tegen elkaar kunnen vechten. Deze modus is bedoeld voor de beste spelers met een zeer hoge online score aan smashkracht.

Super Smash Bros. Ultimate

Met de online-modus werden ook nieuwe mogelijkheden bekendgemaakt voor de smartphone. Spelers kunnen bijvoorbeeld de Nintendo Switch Online-app gebruiken om met andere spelers te kunnen voicechatten. Daarnaast is er een aparte applicatie in ontwikkeling genaamd Smash World waarin spelers gameplay-video's kunnen posten en bekijken. Later wordt meer bekend over de functionaliteiten van de app.

Bij het online spelers moeten spelers een Smash-ID creëren. Bij het verslaan van een andere speler verkrijgt de winnende speler de Smash-ID van de verliezende speler en worden ze opgeslagen. Indien de speler verliest wordt echter niet de eigen Smash-ID verloren. Ook krijgen spelers de mogelijkheid om bij gevechten korte berichten naar elkaar te sturen.

Super Smash Bros. Ultimate

Dlc

Game Director Masahiro Sakurai maakte bekend dat Super Smash Bros. Ultimate komt met extra content na de release. In de presentatie werd bekend dat er in ieder geval tot februari 2020 nieuwe vechters, levels en muzieknummers worden uitgebracht. Deze content wordt verdeeld over vijf pakketten die apart of samen verkregen kunnen worden. Elk apart pakket komt met één nieuwe vechter, één nieuw level en meerdere nieuwe muzieknummers. Elk pakket gaat 5,99 euro kosten.

Spelers hebben ook de mogelijkheid om een Fighters Pass aan te schaffen. In dat geval krijgen de spelers alle dlc-pakketten zodra ze worden uitgebracht. Daarnaast krijgen spelers die de Pass kopen toegang tot een in-game outfit voor een Mii-vechter die is gebaseerd op Rex uit Xenoblade Chronicles 2.

Super Smash Bros. Ultimate

Naast deze elementen werden nog veel meer details bekendgemaakt voor de aankomende vechtgame. Bekijk hieronder de volledige presentatie van Nintendo.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december voor Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Producent bevestigt derde seizoen van Castlevania-serie Kijk hier de Nintendo Direct over Super Smash Bros. Ultimate terug
3

Reacties op: Personages en singleplayer-modus onthuld in Super Smash Bros. Ultimate

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  EnkiEridu

  • 1 november 2018 19:08
  Ken is echt een meesterlijke toevoeging.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Goodmushin

  • 1 november 2018 23:56
  @EnkiEridu indeed!!

  Ik had mijn pre order al staan voor de limited edition en de geruchten gingen al een lange tijd rond :) dat Ken er aan toegevoegd zou worden. Ik kan niet wachten let's go :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 2 november 2018 12:26
  Een Singleplayer moest mij gaan overtuigen, dat is gebeurd. Ook al vind ik de MP van Smash leuk, ik zie mijzelf niet elke dag als een "pro player" (dat ben ik alles behalve) dag in dag uit multiplayer spelen. De reden dat de WIIU versie bleef liggen was het ontbreken van een degelijke singleplayer modus.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.