Persona 5 Royal komt ook uit op PS5, Persona 4 Golden op PS4

Persona 5 Royal komt ook uit op PS5, Persona 4 Golden op PS4

Atlus kondigt aan dat Persona 5 Royal onderweg is naar PlayStation 5. Persona 4 Golden komt daarnaast naar PlayStation 4 en Persona 3 Portable gaat uitkomen voor PS4 én pc, via Steam.

Recent zijn de Xbox Series X/S-, Xbox One- en pc-versies van enkele Persona-games aangekondigd; Persona 5 Royal is als eerste aan de beurt. Dat spel komt namelijk op 21 oktober naar bovengenoemde consoles, maar op diezelfde ook naar PlayStation 5 (en Steam), zo maakt Atlus bekend.

Persona 4 Golden houdt het ook niet bij alleen een Xbox-versie; het spel komt gelijktijdig uit voor de PlayStation 4. Persona 3 Portable komt op zijn beurt uit voor PlayStation 4 én pc via Steam. Beide spellen staan gepland voor 2023, een exacte releasedatum is nog niet gegeven. In ieder geval komen de verschillende versies van Persona 4 Golden op dezelfde dag uit, en hetzelfde geldt voor de versies van Persona 3 Portable.

Gematsu meldt dat op de Japanse website van Persona te lezen is dat Persona 4 Golden en Persona 3 Portable alleen uitkomen als digitale download. Op de Engelstalige website staan die kanttekeningen niet.

Het is nog onduidelijk of de Xbox Series X/S-versies van de spellen specifiek voor die consoles zijn gemaakt, of dat ze speelbaar zijn via backward compatibility. Immers zijn er geen PlayStation 5-versies van Persona 4 Golden en Persona 3 Portable aangekondigd. Ontwikkelaar Atlus heeft dat nog niet verduidelijkt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Persona 5 royal is toch al gewoon backwards compatible op de ps5? Ik hem m eroo staan...

0
test

@Frezzle waarschijnlijk dus een native PS5-update.

0
test

@Jorn6810 Door de grafische stijl vraag ik mij af welke verbeteringen er echt gemaakt zullen worden. Hier en daar scherper en een hogere FPS zal het verschil niet heel erg maken, lijkt mij. Het kan zijn dat ze het vooral doen om het spel opnieuw in de picture te zetten, of daar in ieder geval gebruik van te maken. Want inderdaad, de Persona 5 games zijn allemaal gewoon speelbaar. Het origineel zit volgens mij zelfs bij de PS+ bundel inbegrepen.

0
test

@Frezzle ja maar ze gaan ook een series x en s versie maken dan is het waarschijnlijk weinig moeite om ook een native ps5 versie te maken

0
test

@Lavalera dat inderdaad :-)

0
test

@Lavalera dat zal het wel zijn maar zie de meerwaarde er bij dit spel niet van in. Maar goed! Dat maakt verder niemand uit haha

0
test

nu kunnen persona 3 en 4 fans eindelijk persona 3 en 4 spelen !!!!

0

Aanbevolen voor jou