Perfecte Pac-Man-record is 15 jaar oud | Gamer.nl

Perfecte Pac-Man-record is 15 jaar oud | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het record werd op 3 juli 1999 neergezet door Billy Mitchell op een arcadekast. Door alle 255 levels uit te spelen zonder een leven te verliezen, wist hij het maximaal aantal punten te behalen. Na het 255e level crasht Pac-Man en zijn geen extra punten meer te halen, een zogeheten killscreen

Billy Mitchell had ook het record in handen van de game Donkey Kong, maar zag zijn record afgenomen worden door Steve Wiebe. De verhitte strijd die hierdoor ontstaat tu en deze twee spelers, staat centraal in de documentaire The King of Kong: A Fistful of Quarters. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou