Voor iedereen die reikhalzend uit zat te kijken naar het derde deel van Metroid Prime; jullie moeten helaas nog wat langer wachten dan aanvankelijk de bedoeling was. Reggie Fils-Aime, president van Nintendo Amerika bevestigde dat Metroid Prime 3: Corruption niet in juni van dit jaar zal uitkomen. De first person shooter zal op zijn vroegst pas deze zomer in de winkels verschijnen.

“Waar is Metroid? Metroid zal niet in juni worden uitgebracht. We hebben alle games die tot het einde van juni uitkomen aangekondigd. Feit is dat we er zeker van willen zijn dat het spel perfect is,” vertelt Fils-Aime. “Metroid 2 voldeed helaas niet aan onze verwachtingen en ook niet aan die van Retro, gezien vanuit het sales standpunt. We zijn heel tevreden met Metroid 3. We hebben zeker wat kritiek gehad, maar we wilden er geen gehaast verkoopnummer van maken.”

Wanneer Metroid Prime 3: Corruption exact uit zal komen voor de Nintendo Wii is vooralsnog dus nog niet bekend. Zodra er meer duidelijkheid is laten we het meteen weten.