Onlangs maakte uitgever JoWooD bekend dat ontwikkelaar Perception niet langer werkt aan het spel Stargate SG-1: The Alliance. De ontwikkelaar zou geen goed werk hebben geleverd en JoWooD ging op zoek naar een nieuwe ontwikkelaar om het project voort te zetten. Vandaag komt Perception zelf met een tegenstrijdig bericht.

Perception kondigt namelijk aan dat het nog steeds verder werkt aan Stargate SG-1 en wel omdat zij de rechten op de populaire tv-serie in hun bezit hebben en niet JoWooD. Ook geeft Perception aan dat juist JoWooD ervoor gezorgd heeft dat het project niet geheel op schema liep, onder andere vanwege contractbreuk op financieel vlak.

De Australische ontwikkelaar geeft aan teleurgesteld te zijn in JoWooD's manier van handelen. Zij moesten namelijk via de media vernemen dat ze van het project waren afgezet. Ze waren eerder al ontevreden over het gebrek aan waardering en vertrouwen van JoWooD's kant en hebben meerdere malen met de uitgever om de tafel gezeten, om daar wat aan te veranderen. Perception geeft aan verder niet met modder te willen gooien, maar maakt deze statement puur als respons op de uitlatingen van JoWooD. Lees hier meer.