'People Can Fly heeft nog geen winstbonus Outriders ontvangen'

'People Can Fly heeft nog geen winstbonus Outriders ontvangen'

Outriders-maker People Can Fly heeft nog geen bonus ontvangen van Square Enix voor de financiële prestaties van de game.

Dat meldt Eurogamer Polen. People Can Fly zou een bonus ontvangen wanneer de game distributiekosten, promotiekosten en productiekosten voor Square Enix zou compenseren. Dat is, in ieder geval in het eerste kwartaal na verschijning, niet gebeurd.

"We hebben geen verkoopcijfers van Outriders", zegt PCF Group-directeur Sebastian Wojciechowski, eigenaar van People Can Fly. "We schatten dat de game zo'n 2 tot 3 miljoen keer is verkocht en gingen ervan uit dat dit resultaat leidt tot een winst in het eerste kwartaal."

Wojciechowski speculeert dat de game tegen de verwachtingen in toch niet winstgevend was in het eerste kwartaal, of dat productiekosten voor Square Enix onverwachts hoog waren. 

Ook voegt hij toe dat PCF Group games in het vervolg liever zelfstandig uitbrengt, en dat de samenwerking met Square Enix voor Outriders voorlopig doorgaat. 'Binnenkort' hoopt People Can Fly meer over nieuwe content voor de game te delen.

De lootshooter verscheen op 1 april voor PlayStation, Xbox en pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik neem aan dat de deal met gamepass ook wel wat heeft opgeleverd.

0
test

We hebben geen verkoopcijfers... zegt eigenlijk al genoeg. Dan kan je vanalles roepen. Eerst je feiten verzamelen, daarna pas lullen.

0

Aanbevolen voor jou