Black Desert-ontwikkelaar onthult drie nieuwe games

Black Desert-ontwikkelaar onthult drie nieuwe games

Ontwikkelaar Pearl Abyss, voornamelijk bekend van de mmorpg Black Desert Online, heeft drie nieuwe games onthuld, ieder met een trailer.

Eén van de drie games heet Plan 8 en draait net als de andere games op een nieuwe engine van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Plan 8 is een shooter die draait om het gebruik van een exoskelet. Opvallend is dat Minh Le aan het project meewerkt, Le is één van de twee makers van Counter-Strike en komt bij Plan 8 dus goed tot zijn recht.

De game speelt zich af in een futuristische wereld vol kwaadaardige robots die spelers dienen te vernietigen. Er worden al een aantal gameplay-elementen getoond in de trailer, die voornamelijk gebruikmaken van het exoskelet.

Watch on YouTube

Plan 8 heeft vooralsnog geen releasedatum gekregen.

Crimson Desert, één van de andere games, is een mmo die in 2018 in ontwikkeling ging. De bedoeling was dat het een prequel van Black Desert Online ging worden. Later heeft de ontwikkelaar echter besloten om de game toch onder een nieuwe naam uit te brengen.

Crimson Desert beschikt over een volwaardige singleplayer dat het verhaal van Macduff volgt, hij is de leider van een groep huurlingen die er alles aan doet om te overleven in het onvergefelijke contintent van Pywel. Pearl Abyss belooft spelers een groot avontuur met veel mmo-aspecten.

Watch on YouTube

Volgens de ontwikkelaars moet de game volgend jaar in bèta gaan op pc en op een later tijdstip ook op consoles.

De derde game heeft de naam DokeV. In deze kleurrijke game nemen spelers het op tegen allerlei vreemde verschijnselen. In de trailer zien we bijvoorbeeld een robot die zich kleedt met verkeersborden. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk helden te verzamelen die zich schuilhouden in deze maffe cartoon-wereld.

Deze helden kunnen vervolgens worden ingezet om de speler te helpen bij het verslaan van vijanden. De game doet denken aan games als Pokémon, Splatoon en Digimon, maar de precieze gameplay is nog onbekend.

Watch on YouTube

De bèta van DokeV verschijnt volgens de ontwikkelaar in 2020.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Plan 8 en crimson hebben mijn interessen gewekt.

0

Aanbevolen voor jou