Pc-versie Resident Evil 5: Gold Edition mist code voor splitscreen | Gamer.nl

Pc-versie Resident Evil 5: Gold Edition mist code voor splitscreen | Gamer.nl

Sinds kort is de Gold Edition van Resident Evil 5 op Steam verkrijgbaar. Deze mist echter een code waardoor het niet mogelijk is de coöperatieve modus in splitscreen te spelen.

De complete versie van de game was al wel beschikbaar voor Games for Windows Live. Hierin zat ook geen splitscreen, maar wel een code die modders konden gebruiken om eenvoudig de splitscreen-optie toe te voegen. Op het NeoGAF-forum ontdekte men de developer notes in de game, waarin te zien is dat de ontwikkelaar deze code expres uit het spel heeft gehaald. 

Op NeoGAF meldt Capcom's community manager wbacon dat de code eruit is gehaald omdat een splitscreen coöp-modus toch niet mogelijk was, aangezien de pc-versie niet verschillende controllers kan herkennen. Twee forumbezoekers die eerder aan de mod hebben gewerkt melden echter dat dit niet klopt. Volgens hen hadden modders de splitscreen werkende gekregen als de code maar in de game had gezeten. De modders uiten hun teleurstelling over deze besli ing van Capcom.

De pc-versie van Resident Evil: Revelations 2 had ook geen coöperatieve splitscreenmodus, ondanks het feit dat de consoleversies van de game dit wel hadden. Modders maakten de modus alsnog mogelijk, waarna Capcom besloot de lokale coöpmodus alsnog officieel toe te voegen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou