Nieuws

Pc-versie Resident Evil 5: Gold Edition mist code voor splitscreen

Code had gebruikt kunnen worden door modders

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Sinds kort is de Gold Edition van Resident Evil 5 op Steam verkrijgbaar. Deze mist echter een code waardoor het niet mogelijk is de coöperatieve modus in splitscreen te spelen.

De complete versie van de game was al wel beschikbaar voor Games for Windows Live. Hierin zat ook geen splitscreen, maar wel een code die modders konden gebruiken om eenvoudig de splitscreen-optie toe te voegen. Op het NeoGAF-forum ontdekte men de developer notes in de game, waarin te zien is dat de ontwikkelaar deze code expres uit het spel heeft gehaald. 

Op NeoGAF meldt Capcom's community manager wbacon dat de code eruit is gehaald omdat een splitscreen coöp-modus toch niet mogelijk was, aangezien de pc-versie niet verschillende controllers kan herkennen. Twee forumbezoekers die eerder aan de mod hebben gewerkt melden echter dat dit niet klopt. Volgens hen hadden modders de splitscreen werkende gekregen als de code maar in de game had gezeten. De modders uiten hun teleurstelling over deze beslissing van Capcom.

De pc-versie van Resident Evil: Revelations 2 had ook geen coöperatieve splitscreenmodus, ondanks het feit dat de consoleversies van de game dit wel hadden. Modders maakten de modus alsnog mogelijk, waarna Capcom besloot de lokale coöpmodus alsnog officieel toe te voegen.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste Wereldoorlog-shooter Verdun komt 28 april Yo-Kai Watch komt volgend jaar naar het westen
6

Reacties op: Pc-versie Resident Evil 5: Gold Edition mist code voor splitscreen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Aurulion

  • 8 april 2015 12:06
  Ik vind Capcom zo extreem slecht bezig met zijn licenties. No offense uiteraard. Maar het is elke keer weer wat met Capcom. Tijdens de release van resident evil 5 was het dat de co-op los gekocht moest worden terwijl de content gewoon op de cd stond. Street fighter games die elke jaar een remake krijgen. Waarom luisteren ze niet naar de community. Capcom staat qua service wel onderaan alle grote bedrijven.

  De games zijn wel goed, service niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • geert1

  • 8 april 2015 12:08
  Wat is het toch met Japanse games op PC? Bijna elke console-port van de Japanners heeft de gekste gebreken. Fatsoenlijke ondersteuning voor muis en toetsenbord is meestal te veel gevraagd, de graphics zien er soms slechter uit dan de last-gen consoles, vaak zijn er weinig grafische instelmogelijkheden, framecaps van 30fps en nu ontbreekt er weer een hele modus. Ik hoop dat ze dit herstellen voor deze game, en dat Japan ooit nog eens leert hoe je goede releases uitbrengt op PC. Na Dead Rising 3, Dark Souls, The Evil Within, meerdere Resident Evil-ports en vele anderen kijk ik wel uit met de PC-versies van Japanse titels. Gelukkig zijn er wel uitzonderingen, zoals Valkyria Chronicles.

  Wat betreft RE5: Ik vond het best een toffe game, zolang je 'm niet vergelijkt met de vroegere Resident Evil-games. Deel 5 was echt een overstap naar een meer actiegerichte game. Dit pakt op zich goed uit, want ik heb me prima vermaakt met het spel. Maar verwacht je echte survival-horror, dan moet je hier niet zijn. Ik hoop dat de Resident Evil-reeks ooit een goede reboot krijgt en terug gaat naar de roots, maar tegelijk vond ik RE5 als actie-game leuk. Aanrader dus, voor wie 'm nog niet gespeeld heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • D4rKy28

  • 8 april 2015 14:38
  Jou reactie klopt niet helemaal, de meeste pc games van capcom etc etc zien er al 5 tot 10x beter uit als de next-gen consoles, laat staan de last-gen consoles.

  RE5 was prachtig op de PC met ultra settings, dat het spel geen splitscreen heeft daar ligt geen enkele pc gamer wakker van trust me ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • geert1

  • 8 april 2015 14:57
  Ik noemde een aantal veelvoorkomende problemen van Japanse PC-ports. Wil niet zeggen dat elke Japanse game al die problemen heeft. Er zijn zeker titels die er goed uitzien (ook al overdrijf je sterk met je "10x beter dan next-gen"), maar vaak hebben die dan weer problemen qua controls, bugs, ontbrekende features, enz. Maar zoals ik zei: Er zijn ook zeker ports die wel goed uit de verf komen, gelukkig.

  En er zijn zeker wel mensen die de split screen-optie graag zouden willen hebben op de PC. Kijk maar naar RE: Revelations 2, waar velen klaagden over het ontbreken hiervan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ahole

  • 8 april 2015 15:58
  Lekker sociaal gamen op de PC ….

  Not!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JotunNeko

  • 9 april 2015 14:07
  Lekker bezig, Capcom..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.