Nieuws

Necropolis uitgesteld wegens release op consoles

Game komt tegelijkertijd uit voor PlayStation 4 en Xbox One

Geschreven door Aida . op

De pc-uitgave van Necropolis is uitgesteld naar de zomer van dit jaar. Harebrained Schemes heeft aangekondigd dat de game daarnaast tegelijkertijd uitkomt voor PlayStation 4 en Xbox One. 

Necropolis moest oorspronkelijk in maart uitkomen voor pc, maar deze releasedatum is nu geschrapt. Harebrained Schemes heeft een deal gesloten met Bandai Namco voor de uitgave van de game, waardoor het spel nu op dezelfde datum ook uitkomt voor PlayStation 4 en Xbox One. Harebrained Schemes geeft het spel uit voor Steam, terwijl Bandai Namco het spel naar PS4 en Xbox One brengt.

“Bandai Namco weet hoe ze games naar consoles moeten brengen. Ze weten alles over de technische vereisten, ze weten hoe ze om moeten gaan met PlayStation Network en Xbox Store en ze weten hoe ze spellen bij het juiste publiek moeten brengen”, zegt Mitch Gitelman, het hoofd van Harebrained Schemes. “Ik heb heel veel mensen op het forum zien zeggen dat ze nog nooit van Necropolis hebben gehoord en dat we beter ons best moeten doen om het spel te promoten. We begrijpen het. We hopen dat deze update een stap in de goede richting is.”

Het team besloot de pc-versie uit te stellen, omdat ze hun focus niet wilde splitsen tussen het patchen van een versie en het ontwikkelen van de andere versie. “Dit was niet Bandai Namco’s idee, het was het onze. Hoewel ik het haat dat we onze releasedatum missen, weet ik uit ervaring dat een consolerelease veel extra werk toevoegt. We moesten er meteen aan beginnen, maar we wilden niet dat daardoor onze focus voor de pc-release verwaterde. We denken dat dit de juiste beslissing is en dat de extra tijd voor een betere Necropolis zorgt op console en pc.”

Mensen die het spel hebben gereserveerd, hebben de mogelijkheid de reservering te annuleren. Gitelman hoopt dat zij het spel alsnog een kans geven wanneer het deze zomer uitkomt. 

Bron: Steam

Dit artikel delen:

Lees meer

Criminele chaos in Betrayal-dlc voor Battlefield Hardline Geometry Wars is nu backwards compatible op Xbox One
2

Reacties op: Necropolis uitgesteld wegens release op consoles

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Baukereg

  • 26 februari 2016 16:58
  Beetje jammer, ik keek erg naar deze game uit. Nu moet ik wachten omdat Bandai Namco dat wil.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Brinxter

  • 27 februari 2016 09:49
  @Baukereg

  Heb je dit uberhaupt wel gelezen, er staat toch echt; "Dit was niet Bandai Namco’s idee, het was het onze."

  Dus, het was de beslissing van HBS zelf, wat imho een goede was, nu zit er een "grote" uitgever achter, waardoor ze meer mensen kunnen bereiken.
  Ik kan enkel hopen dat dit uiteindelijk geen (negatieve) gevolgen heeft voor hun kickstarter, Battletech.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.