Necropolis uitgesteld wegens release op consoles | Gamer.nl

Necropolis uitgesteld wegens release op consoles | Gamer.nl

De pc-uitgave van Necropolis is uitgesteld naar de zomer van dit jaar. Harebrained Schemes heeft aangekondigd dat de game daarnaast tegelijkertijd uitkomt voor PlayStation 4 en Xbox One. 

Necropolis moest oorspronkelijk in maart uitkomen voor pc, maar deze releasedatum is nu geschrapt. Harebrained Schemes heeft een deal gesloten met Bandai Namco voor de uitgave van de game, waardoor het spel nu op dezelfde datum ook uitkomt voor PlayStation 4 en Xbox One. Harebrained Schemes geeft het spel uit voor Steam, terwijl Bandai Namco het spel naar PS4 en Xbox One brengt.

“Bandai Namco weet hoe ze games naar consoles moeten brengen. Ze weten alles over de technische vereisten, ze weten hoe ze om moeten gaan met PlayStation Network en Xbox Store en ze weten hoe ze spellen bij het juiste publiek moeten brengen”, zegt Mitch Gitelman, het hoofd van Harebrained Schemes. “Ik heb heel veel mensen op het forum zien zeggen dat ze nog nooit van Necropolis hebben gehoord en dat we beter ons best moeten doen om het spel te promoten. We begrijpen het. We hopen dat deze update een stap in de goede richting is.”

Het team besloot de pc-versie uit te stellen, omdat ze hun focus niet wilde splitsen tu en het patchen van een versie en het ontwikkelen van de andere versie. “Dit was niet Bandai Namco’s idee, het was het onze. Hoewel ik het haat dat we onze releasedatum mi en, weet ik uit ervaring dat een consolerelease veel extra werk toevoegt. We moesten er meteen aan beginnen, maar we wilden niet dat daardoor onze focus voor de pc-release verwaterde. We denken dat dit de juiste besli ing is en dat de extra tijd voor een betere Necropolis zorgt op console en pc.”

Mensen die het spel hebben gereserveerd, hebben de mogelijkheid de reservering te annuleren. Gitelman hoopt dat zij het spel alsnog een kans geven wanneer het deze zomer uitkomt. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou