Pc-versie Metro Exodus een jaar exclusief op de Epic Games Store

Pc-versie Metro Exodus een jaar exclusief op de Epic Games Store

De pc-versie van Metro Exodus is vanaf release op 15 februari een jaar exclusief op de Epic Games Store verkrijgbaar.

Dat hebben uitgever Deep Silver en ontwikkelaar 4A Games aangekondigd. De pc-versie van de game zou eerst ook op platforms als Steam en GOG verschijnen. Mensen die de game al via Steam hebben gereserveerd, kunnen vanaf 15 februari wel nog via de digitale winkel aan de slag met het spel.

Daarbij komt Metro Exodus op 14 februari 2020 weer volledig op Steam beschikbaar, zo blijkt volgens PC Gamer uit een persbericht. De exclusieve deal is niet van toepassing op alle downloadbare content, dat dus ook meteen naar Steam komt.

Deep Silver en 4A Games laten weten dat het feit dat Epic een minder groot gedeelte van de winst eist, ook in het voordeel van gamers is. In Noord-Amerika kost de pc-versie van het spel daardoor maar 49,99 dollar in plaats van 59,99 dollar. In andere regionen, waaronder Europa, blijft de game gewoon 59,99 euro kosten.

Steam is niet blij met de keuze van Deep Silver om een tijdelijke exclusieve deal met Epic te sluiten. Op de Steam-pagina van de game valt te lezen: "We vinden de beslissing om de game van Steam af te halen oneerlijk naar gebruikers toe, zeker na de lange reserveringsperiode. We verontschuldigen ons aan Steam-consumenten die hadden verwacht de game tot en met de releasedatum te kunnen kopen maar nu pas van deze beslissing hebben vernomen."

Op 15 februari komt Metro Exodus ook op PlayStation 4 en Xbox One uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

nou.. even snel kopen op steam dus. eikels

0

@Marcus88 Met even snel bedoel je dus 15 februari 2020?

0
test

@Quintex nope. cd key op g2a voor steam. had er 1 voor 55 euro.

0

Ben benieuwd hoeveel geld Epic heeft gegeven aan Deep Silver en vooral benieuwd of dit op het lange termijn ook echt wat gaat opleveren, of dat een groot deel van de PC community nu gaat wachten tot de game goedkoper op Steam komt.

0
test

@Quintex Epic heeft geen geld gegeven, anders dan dus 15% kosten tegenover 30% + 5% kosten op steam. Als Deep Silver koos om niet exclusief voorlopig via de Epic Store te doen, zouden ze de meeste kosten moeten betalen (immers zouden veel mensen em via Steam kopen ipv de Epic Store). De grootste bulk van verkopen vindt het eerste half jaar plaatst. Ik geef Deep Silver groot gelijk, en omdat het voor de 'exclusiviteit' niet uitmaakt is het ook geen probleem, het is niet zoals de exclusiviteit van bv Red Dead Redemption 2 die alleen voorlopig voor de consoles uit komt, en je dus een complete console moet kopen als je nu al wilt spelen. Sommige van die PC-gamers moeten gewoon niet zo huilen en moeilijk doen (komende van iemand die zelf een hele grote collectie op steam heeft).

0

Aanbevolen voor jou