Pc-versie Halo: Reach bevat geen Forge op lancering

Pc-versie Halo: Reach bevat geen Forge op lancering

De pc-versie van Halo: Reach bevat op lancering nog geen Forge of theatermodus. Wel worden oude zelfgemaakte mappen speelbaar in de Master Chief Collection.

Michael Fahrny, leidend producent van de Master Chief Collection, legt in een blogpost op Halo Waypoint uit dat de Forge- en Theater-modi in de Halo-games oorspronkelijk volledig zijn gebouwd voor console. Het naar pc brengen van deze functionaliteiten is volgens hem dan ook een enorm ingewikkeld project dat veel tijd in beslag neemt, waardoor de modi op lancering nog niet beschikbaar zijn.

Fahrny zegt te onderzoeken wat de beste manier is om Forge en Theater naar pc te brengen. "Het is nog onzeker hoelang het gaat duren om een echte pc-ervaring te creëren, welke beschikt over volledige ondersteuning voor muis en toetsenbord. Onze verwachting is echter dat dit een zeer lange tijd gaat zijn", aldus Fahrny. De console-versie van de Master Chief Collection gaat op lancering wel beschikken over zowel Forge als de theatermodus.

In de blogpost wordt ook bekendgemaakt dat het mogelijk wordt om oude, zelfgemaakte mappen te spelen in de Master Chief Collection. Zelfgemaakte mappen en spelmodi uit Halo 3, Halo: Reach en Halo 4 die zijn opgeslagen in file share worden namelijk eenmalig overgezet naar de Master Chief Collection voor pc en Xbox One. Opgeslagen screenshots en video's kunnen door technische beperkingen niet worden overgezet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat een wacht tijden voor een game uit 2010.

0
test

@lavadragonista Het gaat hierbij natuurlijk wel om een remake of remaster voor een platform waar het eerder niet op uit is gekomen. Reach is voor mij persoonlijk wel het hoogtepunt van Halo geweest, kijk uit naar deze game!

0

@Rexus Dat zeker!!

0

Aanbevolen voor jou