Pc-versie Grand Theft Auto 5 krijgt speciale Director-modus | Gamer.nl

Pc-versie Grand Theft Auto 5 krijgt speciale Director-modus | Gamer.nl

De pc-versie van Grand Theft Auto 5 krijgt een speciale Director-modus in het video edit-programma van het spel. Ontwikkelaar Rockstar onthulde het nieuws vandaag aan PCGamer.

De nieuwe optie binnen de editor geeft gamepersonages een stem. Spelers kunnen mensen en dieren gebruiken en deze acties uit laten voeren en laten praten. De nieuwe optie is tevens geschikt om korte films mee te maken. 

Een van de voornaamste verbeteringen is de manier waarop spelers op elk gegeven moment kunnen beginnen en stoppen met het opnemen en toevoegen van geluidsopnames. In de nieuwe Director-modus kunnen spelers personages uit het verhaal, Heist-leden, niet speelbare personages en zelfs dieren gebruiken voor het samenstellen van een scène. 

De video editor kent aanzienlijke verbeteringen sinds GTA 4

Daarnaast hebben spelers volledige controle over de weerseffecten en kunnen cheats gebruikt worden om het weertype naar de hand te zetten.  Om de beelden te ondersteunen kunnen spelers verschillende lagen (radio)muziek  aan een video toevoegen.

De editor beschikt ook over een aantal filters waarmee spelers depth of field-effecten zelf kunnen aanpa en. Videoprojecten kunnen direct via YouTube worden gedeeld of aan Social Club-wedstrijden worden toegevoegd. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou