Het is voor het eerst in de serie dat PC-gamers een Fifa-game krijgen die op dezelfde engine draait en precies dezelfde features heeft als de spelcomputerversies. Dit betekent dat de PC-versie onder andere wordt voorzien van de Player Impact Engine.

"Dit is het moment waarop alle PC-gamers hebben gewacht," zegt Makita, "ze gaan eindelijk de volledige prijzenwinnende Fifa-gameplay ervaren op hun platform. PC-fans gaan genieten van de hoogste kwaliteit in gameplay, meest diepgaande gamemodi en meest realistische graphics ooit ontwikkeld voor het platform, inclusief onze nieuwe online service EA Sports Football Club."

Impact Engine

De Player Impact Engine zorgt ervoor dat fysieke confrontaties in Fifa realistischer zijn. "Bij elk contact zijn er oneindig veel natuurlijke en geloofwaardige gevolgen. Spelers voelen zich sterker aan de bal, duwen en trekken in de strijd om balbezit en herstellen zich sneller van lichte tackles", aldus EA.

Football Club is een sociale service die statistieken omzet naar ranglijsten van zowel spelers als clubs. Naast het feit dat het systeem spelers ervaringspunten laat verzamelen door wedstrijden te spelen, is er tevens een speciaal team binnen EA dat regelmatig nieuwe uitdagingen - gebaseerd op recente gebeurtenissen in de echte voetbalwereld - introduceert aan het spel, compleet met verhaallijnen.