PC-versie Fable III uitgesteld | Gamer.nl

PC-versie Fable III uitgesteld | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“De console- en PC-versie lopen nu via een andere planning en we richten ons op het optimaliseren van de ervaring op beide platforms. We kondigen op dit moment nog geen releasedatum aan voor de PC-versie, maar verwacht hier binnenkort meer nieuws over.” Wel heeft Microsoft aangegeven dat de PC-versie gewoon gereserveerd zal kunnen worden.

Dorpsbewoner ontwerpen

Lionhead Studios, ontwikkelaar van de Fable-serie, maakte daarnaast bekend dat spelers via een programma op de website van Fable III al een dorpsbewoner voor de game ontwerpen. Spelers die het spel reserveren kunnen dit personage overzetten naar het echte spel, zodra dat in de winkels ligt. Ook spelers die het spel niet van plan zijn voor te bestellen kunnen aan de slag met de personageontwerper, maar zij krijgen deze optie niet. Gemaakte creaties kunnen zij wel delen via netwerksites als Facebook en Twitter, of instellen als achtergrond op hun computer.

Fable III wordt ontwikkeld door Lionhead Studios en speelt zich vijftig jaar na de gebeurteni en in Fable II af, in het continent Albion waar de kwade koning Logan de baas is. Gedurende het eerste deel van de game verslaat de speler Lohan, waarna hij aan de macht komt en kan kiezen een goede of kwade leider te worden. Tijdens het tweede deel van Fable III wordt Albion bedreigd door een buitenlandse natie genaamd Aurora.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou