Pc-versie Dark Souls krijgt volgende maand Steam-integratie | Gamer.nl

Pc-versie Dark Souls krijgt volgende maand Steam-integratie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Een exacte datum voor de transitie kon het bedrijf nog niet geven. Wel gaf het al enkele details over hoe de overgang gaat verlopen. Eigenaars van de pc-versie krijgen vanaf de overgangsdatum gedurende een bepaalde tijd de kans om hun savebestanden en behaalde achievements aan hun Steam-account te koppelen. Hoelang zij daarvoor de tijd krijgen, is niet bekend.

Iedere pc-gebruiker met een geldige GFWL-code van het spel, krijgt sowieso gratis een Steam-code. Die code is ook nog te verkrijgen nadat de transitieperiode is afgelopen. Bandai Namco kan dan echter niet meer garanderen dat opgeslagen bestanden en achievements ook nog mee kunnen worden genomen. 

GFWL leek in juli van dit jaar al offline gehaald te worden door Microsoft, nadat hiervan een aankondiging verscheen op de website van de dienst. Die melding werd echter kort daarna weer offline gehaald en sindsdien is er geen officiële communicatie meer geweest over de toekomst van GFWL. Verschillende uitgevers begonnen in de maanden erna hun games al uit voorzorg over te zetten naar Steam.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou