"We hebben meer details toegevoegd aan de PC-versie en support voor DirectX 11. Dingen waar we niet aan hoefden te denken voor de consoleversie. Gezien de hoeveelheid die we toevoegen, duurt het wachten niet zo lang (niet eens een maand!)." Bugs die in de consoleversie zaten en inmiddels met patches zijn opgelost, zullen niet in de PC-versie te vinden zijn.

Ubisoft gaf ook uitleg over zijn keuze om alleen te kunnen bukken in de zogenaamde 'stalking zones': "Onze visie was altijd dat rondkruipen in het openbaar niet echt jezelf verstoppen is, het trekt juist aandacht. De 'stalking zones' - bijvoorbeeld in bosjes waar je kunt bukken om niet gezien te worden - vormen een goed compromis, omdat je dan alleen kunt bukken in situaties waar het logisch is."

In een vroege versie van Assassin's Creed 3 verloren spelers levenspunten wanneer ze in de winter in het water terecht kwamen, vanwege de kou, maar dat heeft Ubisoft er uiteindelijk uitgehaald. Ook heeft de ontwikkelaar er bewust voor gekozen dat kinderen niet dood kunnen in de game. "Er zijn grenzen die we niet over willen gaan: publiciteit van Fox News brengt je ook maar zo veel en het voegt niets toe aan de ervaring."