Een woordvoerder van Ubisoft heeft verklaard dat From Dust eenmalig online geactiveerd moet worden, en daarna ook zonder internetverbinding kan worden gespeeld. Nu blijkt echter dat spelers altijd online moeten zijn wanneer ze het spel opstarten. De gamelauncher van Ubisoft controleert namelijk online de authenticiteit van de game, elke keer als deze wordt opgestart; zonder onlineverbinding start de game niet.

Ubisoft heeft na het bericht op Rock, Paper, Shotgun gisteren eerst de forumpost waarin de uitspraken over de DRM worden gedaan helemaal verwijderd, en later weer teruggebracht met een extra disclaimer. Hierin staat dat de uitgever de uitspraken in het forumbericht nagaat en later komt met een statement.

Framerate

De DRM is echter niet de enige klacht die PC-gamers hebben op From Dust. Zo zou de framerate zijn vastgezet op dertig frames per seconde, terwijl veel PC's meer aankunnen. De game kan daarnaast niet op volle resolutie in een window worden gespeeld en er is geen anti-aliasing.

Een bezoeker van Rock, Paper, Shotgun zegt dat hij zijn geld heeft teruggekregen van Steam, omdat de DRM-informatie niet bleek te kloppen. Ubisoft zelf stelt voor dat ontevreden gamers contact opnemen met Ubisoft Support om te proberen hun geld terug te krijgen.