Nog een aantal maanden en dan schrijft Quake opnieuw geschiedenis. Een van de bekendste shooters allertijden verschijnt dan op de mobiele telefoon. Althans, als je een "next-gen" mobieltje met 3D graphics chip weet te bemachtigen. Quake Mobile komt het eerste uit in Korea, waar het in een van de nieuwste mobiele telefoons verwerkt zit. Later dit jaar zullen dit soort telefoons, en dus ook Quake Mobile, in de VS verschijnen.

Deze telefoons zijn uitgerust met een klein joystickje, waardoor je Quake zonder problemen kunt besturen. Wat PC gamers echter zal aanspreken is het feit dat je alle PC mods ook voor de telefoon versie kunt gebruiken. Via Bluetooth kun je de zelf gemaakte aanpassingen en mods zonder problemen uploaden. Ontwikkelaar Pulse Interactive heeft tevens de rechten bemachtigd van de uitbreidingen Scourge of Armagon en Dissolution of Eternity, wat aangeeft dat men veel van Quake Mobile verwacht, en terecht. Inmiddels zijn er meer dan 300.000 bestellingen geplaatst.

Deze versie van Quake Mobile is voorlopig nog een singleplayer only ervaring. Pulse Interactive heeft namelijk ook een multiplayer versie klaarstaan waarbij 16 mensen het tegen elkaar, via hun mobieltje, op kunnen opnemen. Id Software heeft nog geen toestemming voor deze multiplayer versie gegeven, maar daar kan nog voor de release in de States verandering in komen.