Ergens hoog in een kasteel zit de prachtige prinses Daphne opgesloten en er is niemand die haar kan redden.. behalve de edelmoedige, maar vrij lompe Dirk teh Daring. Dragon's Lair 3D neemt de gamer terug naar het verhaal waar men 19 jaar geleden van genoten heeft, in de 'videogame' van toen.

Voor alle mensen die zich verheugen op deze reis terug in de tijd is er goed nieuws, de PC en Xbox versie van Dragon's Lair 3D zijn vandaag gold gegaan, wat betekent dat de game klaar is om gedrukt te worden. Conclusie: De build die wij speelden van Dragon's Lair 3D had nog flink wat kinderziektes, zo werden we soms zonder pardoes het spel uitgegooid, vertoonde de game nog wat grafische gebreken en kwamen we situaties tegen waar je nog helemaal niet doorheen kon spelen. Laten we deze mankementen echter weg, dan blijft er een aardige gameplay over. Het bewegen van Dirk the Daring gaat vrij soepeltjes, de characters zien er grappig uit en de aktie ook is behoorlijk oké. Wat dan weer tegenvalt is de camera, veel situaties zijn onbespeelbaar doordat je geen zicht hebt op wat je aan het doen bent, wat een frustrerend gevoel geeft.

Het spel komt ook op de Playstation 2 en GameCube uit, hier is echter nog vrij weinig over bekend en wordt ook niet genoemd op de officiële website van het spel. De laatste releasedata die Ubisoft ons stuurde voor de PC en Xbox versie zijn respectievelijk 12 december en 16 januari.