Amerikanen zijn er dol op: jachtsimulaties. De Deer Hunter-reeks en talloze spin-offs dingen in de wapengeile Verenigde Staten als zoete broodjes over de toonbank. De Uncle Jimbo's die zich normaliter niet met games bezig hielden, spendeerden ineens uren achter hun PC om ook buiten het jachtseizoen het wild op te jagen.

Ultimate Duck Hunting is binnen de jachtsimulaties letterlijk een vreemde eend in de bijt. In het spel kom je geen gevaarlijke beren tegen en zelfs geen op hol geslagen hert. Nee, in dit spel jaag je op eenden en dan bedoelen we niet zoals in Duck Hunt op de NES. Je kiest je uitrusting, een hond en gaat in zes verschillende gebieden in verspreid over de Verenigde Staten op zoek naar lieve eendjes, om ze vervolgens hartstikke dood te maken.

Onlangs kon je hier al lezen dat Ultimate Duck Hunting voor de Wii zal verschijnen, de PC-versie van het spel is echter al op de markt in de VS. Om je een idee te geven van wat het spel behelst, hebben de makers een demoversie vrijgegeven. Deze is maar 90 MB groot, dus ik zou zeggen: Give it a Shot! Naar alle waarschijnlijkheid zal Ultimate Duck Hunting buiten de Verenigde Staten niet op de markt komen, dus dit is de enige kans om ervan te genieten. Kwaak!