Paus Benedictus XVI heeft woensdag gezegd dat videogames ‘pervers’ en schadelijk zijn voor kinderen. De paus uitte deze woorden in een bericht voor de Roomse Wereldcommunicatiedag, dat dit jaar het thema ‘Kinderen en de Media: Een Uitdaging voor Onderwijs’ heeft.

“De neiging om programma’s en producten te ontwikkelen – inclusief geanimeerde films en videogames – dat in de naam van entertainment geweld verheerlijkt, asociaal gedrag portretteert of de menselijke seksualiteit trivialiseert is een perversie.”, aldus de paus.

Benedictus XVI vond het tevens ‘nog walgelijker’ dat dit soort programma’s gericht zijn op kinderen en pubers. “Hoe kun je dit soort ‘entertainment’ verklaren aan de ontelbare onschuldige jongen kinderen die daadwerkelijk lijden onder geweld, uitbuiting en misbruik?”

De paus roept de leiders van de media-industrie op om producenten te leren en aan te moedigen om het gemeenschappelijk goed te waarborgen, de waarheid te handhaven en de individuele menselijke waardigheid te beschermen.