Paul Verhoeven werkt aan een gameverfilming | Gamer.nl

Paul Verhoeven werkt aan een gameverfilming | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Regi eur Paul Verhoeven, bekend van films als Robocop, Starship Troopers en Zwartboek, hint in een interview met MTV naar één van zijn volgende projecten. De film is volgens Verhoeven gebaseerd op een game die zich afspeelt in 1914 en heeft invloeden van Hitchcock en Indiana Jones. Verhoeven wil de titel van de game echter niet prijsgeven.

Website Slashfilm denkt dat het gaat om The Last Expre , een avonturengame uit 1997 van Jordan Mechner, dezelfde man die Prince of Persia heeft bedacht. De game speelt zich namelijk af in 1914 en werd door CNN beschreven als een mix tu en Indiana Jones en Alfred Hitchcock.

The Last Expre

The Last Expre speelt zich af op de Orient Expre in 1914, enkele dagen voordat de Eerste Wereldoorlog losbarst. De gamer speelt als Robert Cath, een Amerikaanse dokter die tu en Parijs en Constantinopel reist. Cath wordt gezocht door de Franse politie en moet in de trein op zoek naar een vriend die hem mi chien kan helpen. Zodra hij op de trein stapt belandt Cath echter in een wirwar van verraad, leugens, samenzweringen, romantiek en moord.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou