Voor mensen die al hun zakgeld keer op keer spenderen aan de nieuwste van de nieuwste videokaart en de allersnelste processor, is de release van een nieuwe benchmark met nog meer functies, nog meer nieuwe rendertechnieken en ondersteuning voor een nog nieuwere versie van Direct X, een ervaring welke slechts door de daad zelf overtroffen wordt.

Voor al deze mensen komt Massive Development dan ook met Aquamark 3 op de proppen, een programma welke een getal produceert dat aangeeft hoe goed je PC is. Door te kijken of dit getal groter of kleiner is dan die van andere PC-bezitters kan je op eenvoudige wijze je stoerheidsfactor uitrekenen.

Je kan natuurlijk ook, wanneer je een systeempje bezit dat wellicht niet meer tot de beste behoort, bekijken of een upgrade binnen afzienbare tijd misschien nodig is. Massive Development heeft er namelijk voor gekozen haar benchmark net zo veeleisend te maken als de moderne game maar niet meteen over the top te gaan wat betreft de vereisten. Aquamark 3 maakt gebruik van dezelfde engine als Aquanox en weegt zo'n 69 Mb. Downloaden doe je bij GamersHell, ComputerGames Online of op de Aquamark 3 website.