Ubisoft heeft aangekondigd een patch uit te brengen voor de PlayStation 3 versie van Assassin's Creed om het sporadisch bevriezen van het spel tegen te gaan. Deze patch zou 'zo snel mogelijk' te downloaden moeten zijn.

Met het bevriezen van Assassin's Creed bedoelen we natuurlijk niet dat het schijfje opeens ontzettend koud wordt. Nee, het spel stopt er af en toe gewoon mee. En dat is niet leuk, vooral als je bezig bent met een missie en je dan weer opnieuw kan beginnen. Het spel opstarten is sowieso een lange zit dus echt blij van deze bug wordt niemand.

We laten het je weten wanneer de patch beschikbaar is. Deze redacteur heeft in ieder geval genoeg ervaring met de bug en is het spuugzat. Ongeveer een keer per vier speelsessies loopt het spel na vijf minuten gameplay vast, meestal gedurende een missie. Het spel vervolgens opnieuw opstarten en de diverse laadschermen doorstaan is dan meestal al teveel gevraagd. Het gevolg is dat het spel weer even blijft liggen en dat kan toch nooit de bedoeling zijn.