Patch voor pc-versie Deathloop moet framedrops aanpakken

Patch voor pc-versie Deathloop moet framedrops aanpakken

Arkane Studios heeft een patch voor de pc-versie van Deathloop uitgebracht waarmee de framedrops in deze versie gedeeltelijk zouden worden opgelost.

Sommige pc-gamers ervaren sinds de release van Deathloop zogenaamde framedrops. Daarbij zien ze het beeld vaak 'stotteren'. Pc-gamers speculeerden dat dit komt door de aanwezige DRM-software Denuvo, maar het is niet bekend of dat de oorzaak was.

Via hotfix 1.708.4.0 moet het probleem in ieder geval gedeeltelijk verholpen zijn. Arkane laat weten dat het nog een mogelijke oorzaak heeft gevonden voor het stotteren en dit in een toekomstige update oplost. Eerder deze week kwam ook al een patch uit voor de pc-versie van het spel, waarmee een aantal oorzaken van crashes zijn weggepoetst.

Ondanks de problemen die met de pc-versie van Deathloop gepaard gaan, wordt de game wereldwijd positief ontvangen. In de game arriveren spelers op een wetteloos eiland genaamd Blackreef. Ze zitten gevangen in een soort loop waarbij de dag zich telkens herhaalt, tenzij men op één dag de acht doelwitten op de juiste volgorde doodt. Het doel is de doelwitten vinden, de volgorde aanhouden en daarmee de loop te doorbreken. Deathloop is verkrijgbaar voor PlayStation 5 en pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"maar het is niet bekend of dat de oorzaak was" - de kans is groot dat dit het geval is omdat DRM meestal toegevoegd wordt als het spel al af is. Het is simpelweg zeer onwaarschijnlijk dat dergelijke performance problemen niet gezien worden in het normale ontwikkeltraject van de game. Haat de publisher, niet de devs.

0
test

"Pc-gamers speculeerden dat dit komt door de aanwezige DRM-software Denuvo, maar het is niet bekend of dat de oorzaak was." Lijkt mij wel. Was hetzelfde probleem met Resident Evil 8. Gemiddeld draaide die bij mij op 120FPS, maar soms zakte de game naar 25 fps. Als ik hem opnieuw startte haalde ik op dezelfde plek weer met gemak 120FPS.

0

Aanbevolen voor jou