Patch voor Half-Life 2 bereidt game voor op komst van Steam Deck

Patch voor Half-Life 2 bereidt game voor op komst van Steam Deck

Een nieuwe patch voor Half-Life 2 is in bètavorm uitgekomen. De patch moet het spel voorbereiden op de komst van de Steam Deck.

Het gaat om de grootste update voor de in 2004 uitgekomen game in meer dan tien jaar. Tyler McVicker laat in een nieuwe video weten dat Valve de update zonder aankondiging heeft uitgebracht - het kan binnengehaald worden via het bètatabje voor de game in Steam.

De patch voegt onder andere ondersteuning voor ultra-wide resoluties toe, vergroot de field of view naar 110, lost allerlei bugs op die nog in de game zaten en voegt ook Vulkan API-ondersteuning toe, zodat de game beter draait op besturingssystemen gebaseerd op Linux, zoals SteamOS 3.0. Dat heeft Valve eerder dit jaar ook al voor Portal 2 gedaan. Waarschijnlijk gaat Valve dit uiteindelijk bij diens meeste games doen, aangezien SteamOS 3.0 op Steam Deck draait.

De Steam Deck verscheept op zijn vroegst in december dit jaar, met een vanafprijs van 419 euro. Geïnteresseerde gamers kunnen nog altijd een van de drie uitvoeringen reserveren via de Steam Deck-website; voor nieuwe aanvragen wordt momenteel een oplevering na het tweede kwartaal van 2022 verwacht.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou