Updates en patches voor console-games zijn inmiddels een al even veel voorkomend fenomeen als voor de PC-games. Voor de een is het een nadeel en voor de andere een geschenk uit de hemel. Fouten sluipen nou eenmaal in een game en een verantwoordelijke ontwikkelaar kan nu tenminste deze fouten verhelpen met behulp van een patch.

Criterion is zo'n ontwikkelaar die luistert naar de klachten die binnenkomen. Dit heeft als gevolg dat hun meest recente game binnenkort een patch zal krijgen. Zowel de PS3- als de Xbox 360-eigenaars van de game krijgen binnenkort een boodschap te zien dat er een update moet worden geïnstalleerd. De hoeveelheid bug-fixes zijn te veel om hier op te noemen, maar op de officiële site is een overzicht te zien van alle verholpen problemen.

Ook zal de patch enige veranderingen aanbrengen in de gameplay. Zo was het voorheen alleen mogelijk om road rules-tijden neer te zetten in free-burn-mode. De patch zorgt ervoor dat ook tijdens het meedoen van een race tijdens kunnen worden neergezet in road-rules. Boosten zal ook makkelijker worden gemaakt door de auto's meer voorspelbaar te maken tijdens het inzetten van een boost. Voor info over meer veranderingen klik je de link hierboven.

Criterion weet nog niet wanneer de patch online komt.