De foute versie van de Battlefield 1.3 patch waarde al een aantal weken rond op het Internet, maar nu is het eindelijk de beurt aan de officiele 1.3 patch.

*Update. Deze patch is volgens GH nog niet officieel online gezet door EA, dus mensen die geen risico willen nemen kunnen beter even wachten op het ja-woord van EA. * *Update 2. Volgens Fileshack gaat het wél om de officiele patch, de patch kun je dan ook via deze pagina downloaden (registratie verplicht) *Update 3. De patch is inmiddels ook op de Nederlandse EA site verschenen, iets wat bevestigd dat dit gaat om de officiele patch. Directe link naar het bestand: Battlefield 1942 v1.3 patch (Europees). Versie 1.3 van Battlefield 1942 bevat een gigantische waslijst aan fixes, verbeteringen en een nieuwe vliegdekschip map met de naam "Coral Sea". De patch weegt, mede door de toegevoegde map, een stevige 47,4MB.CLIENT FIXES

-Reloading time on sniper and engineer rifles reduced by 33%.

-Rate of ticket decay when a team holds more than half of the command points has been increased on Head-on maps

-Rate of ticket decay when Attacker holds all the control points on Assault Maps has been reduced by 40%, leaving a better chance for the defender to retake a CP.

#Cheats removed

-"Long View Distance" cheat fixed.

-"Wireframe" cheat fixed.

-"Turning Off Fog" cheat fixed.

....