Er zijn op diverse World of Warcraft fora berichten verschenen over zogenaamde keyloggers. Keyloggers zorgen ervoor dat je World of Warcraft account gestolen want het neemt over wat je invult bij je username en password.

Om erachter te komen of jij dit script op je computer hebt staan moet je het volgende doen:

Als je op je computer een file aantreft genaamd ntldr.exe (exe, dus niet dll, dll wordt gebruikt door je OS en is niet schadelijk). Dit bestand is de keylogger en deze moet je zo snel mogelijk verwijderen. Hoe kun je jezelf beschermen tegen deze keyloggers?

Gebruik geen Internet Explorer meer, maar download in de plaats daarvan Mozilla Firefox. (Voor meer veiligheid kun je ook Java-scripts blocken met de no-script add-on voor Firefox)WorldofWar.net: op dit moment is er een keylogger in de ui.worldofwar.net homepage. Deze zit in hxxp://ui.bcgame.com/pps.exe (NIET BEZOEKEN).

Curse-Gaming.com: de keylogger staat op media1.curse-gaming.com. Als je naar hun beta patch notes pagina gaat dan is alles schoon, maar ga niet naar bovengenoemde pagina want daar staat de keylogger op.

UPDATE: Gezien het feit er redelijke discussie is ontstaan omtrent dit nieuwsbericht en we natuurlijk niet willen dat mensen belangrijke bestanden van hun pc verwijderen hier nogmaals een uitleg:

Op alle Windows XP Professional en Home moet je wel het bestand ntldr.exe verwijderen maar niet ntldr (zonder extentie erachter) of ntldr.dll