Nieuws
Xbox

Party Chat-geluidsonderdrukking op Xbox vanaf vandaag beschikbaar

Mogelijkheid om game te starten via screenshots toegevoegd

Geschreven door Marvin Toepoel op
Een nieuwe Xbox-update maakt het vanaf vandaag mogelijk om geluidsonderdrukking te gebruiken bij Xbox Party Chat. Ook kunnen gebruikers spellen opstarten via gedeelde screenshots en game-opnames.

De update wordt vandaag uitgerold voor Xbox Series X en S. De grootste verandering is de toevoeging van geluidsonderdrukking in de Party Chat. Die optie staat automatisch aan en onderdrukt bepaalde achtergrondgeluiden, zoals ademhaling en het klikken van knoppen.

Gebruikers kunnen de functie uitschakelen, bijvoorbeeld als ze op de achtergrond muziek willen luisteren, door naar Parties & Chats te navigeren in de Xbox-guide, naar opties te gaan en daar ‘Noise suppression’ uit te schakelen. Xbox zegt dat de functie ook naar andere apparaten komt.

Nieuw is ook de mogelijkheid om via de gedeelde screenshots en gameopnames van vrienden een game te joinen via mobiel en pc. Dit gebeurt via cloud gaming, en werkt alleen met ondersteunde apparaten.

Zo kunnen gebruikers een screenshot van bijvoorbeeld Forza Horizon 5 in een browser openen, en door op de ‘Play’-knop te klikken gelijk in het spel duiken. Voor sommige games is Xbox Game Pass Ultimate vereist om cloud gaming mogelijk te maken.

Bron: Xbox

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft introduceert minder dure Xbox Elite 2 Core-controller Splatoon 3 review en wachten op 'Zelda: Breath of Time' Bonuslevel 126
0

Reacties op: Party Chat-geluidsonderdrukking op Xbox vanaf vandaag beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.