Nieuws
Cyberpunk 2077

Samenwerking met studio hint mogelijk naar toekomstige multiplayer voor Cyberpunk 2077

Game heeft bij lancering alleen singleplayer

Geschreven door Rick Bloemzaad op
CD Projekt Red heeft bekendgemaakt dat het voor de lange termijn een partnerschap aangaat met de Canadese studio Digital Scapes voor Cyberpunk 2077. De studio bestaat uit voormalige ontwikkelaars van BioWare, Relic en Radical.

Met dit partnerschap gaat de Canadese studio nauw samenwerken met CD Projekt Red om technologische oplossingen te maken en optimaliseren bij de ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Wat de precieze details zijn van deze afspraken is niet bekend. Wel is bekend dat Digital Scapes verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de PvP-modus in Dying Light. Dit geldt ook voor de cloud-gebaseerde online service die ontwikkelaars in staat stelt om specifieke data te verzamelen en de game op elk moment af te stemmen.

Deze achtergrond kan vermoedelijk een hint zijn naar een multiplayer-modus in Cyberpunk 2077. Patrick Mills, quest designer bij CD Projekt Red, zegt echter dat er bij de lancering van de game geen multiplayer is inbegrepen.

'We hebben multiplayer staan bij Research & Development, maar de game die wij uitbrengen zal alleen de singleplayer-modus bevatten', aldus Mills. Met de vraag of er na de lancering een multiplayer-modus komt, wordt verteld dat er een mogelijkheid bestaat.

'Misschien, we maken geen beloftes. In ieder geval niets bij de lancering. Bij de lancering leggen wij de focus op de singleplayer-game. Dat is wat wij jullie willen geven'. Verder wordt er in het bericht over de samenwerking niet gemeld over een multiplayer-modus, alhoewel het verleden van Digital Scapes het vermoeden van een toekomstige multiplayer-modus in leven houdt.

Cyberpunk 2077

Eerder werd bekend dat CD Projekt Red elke sidequest in Cyberpunk 2077 een eigen verhaal wil geven en niet wil laten overkomen als 'filler' in de game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Assassin's Creed Odyssey heeft grootste spelersbasis van franchise op Steam Soulcalibur 6 brengt spectaculair wapengekletter
3

Reacties op: Samenwerking met studio hint mogelijk naar toekomstige multiplayer voor Cyberpunk 2077

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Sander999

  • 9 oktober 2018 14:05
  Ik heb er serieus m'n linker nier voor over om deze game te mogen spelen. Ik ben zo verschrikkelijk hyped dat ik bijna een hartstilstand krijg :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 9 oktober 2018 15:41
  @Sander999 Ik ben vrij verbitterd en ik zie wel wat het word ;) ik gok dat de multiplayer op gta zal gaan lijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DonnyLegend

  • 9 oktober 2018 17:34
  @Sander999
  Ik snap de hype (zeker na de gameplay), maar ik zou toch op gaan passen. 2020 op zijn vroegst ben ik bang.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.