Samenwerking met studio hint mogelijk naar toekomstige multiplayer voor Cyberpunk 2077 | Gamer.nl

Samenwerking met studio hint mogelijk naar toekomstige multiplayer voor Cyberpunk 2077 | Gamer.nl

CD Projekt Red heeft bekendgemaakt dat het voor de lange termijn een partnerschap aangaat met de Canadese studio Digital Scapes voor Cyberpunk 2077. De studio bestaat uit voormalige ontwikkelaars van BioWare, Relic en Radical.

Met dit partnerschap gaat de Canadese studio nauw samenwerken met CD Projekt Red om technologische oplo ingen te maken en optimaliseren bij de ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Wat de precieze details zijn van deze afspraken is niet bekend. Wel is bekend dat Digital Scapes verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de PvP-modus in Dying Light. Dit geldt ook voor de cloud-gebaseerde online service die ontwikkelaars in staat stelt om specifieke data te verzamelen en de game op elk moment af te stemmen.

Deze achtergrond kan vermoedelijk een hint zijn naar een multiplayer-modus in Cyberpunk 2077. Patrick Mills, quest designer bij CD Projekt Red, zegt echter dat er bij de lancering van de game geen multiplayer is inbegrepen.

'We hebben multiplayer staan bij Research & Development, maar de game die wij uitbrengen zal alleen de singleplayer-modus bevatten', aldus Mills. Met de vraag of er na de lancering een multiplayer-modus komt, wordt verteld dat er een mogelijkheid bestaat.

'Mi chien, we maken geen beloftes. In ieder geval niets bij de lancering. Bij de lancering leggen wij de focus op de singleplayer-game. Dat is wat wij jullie willen geven'. Verder wordt er in het bericht over de samenwerking niet gemeld over een multiplayer-modus, alhoewel het verleden van Digital Scapes het vermoeden van een toekomstige multiplayer-modus in leven houdt.

Cyberpunk 2077

Eerder werd bekend dat CD Projekt Red elke sidequest in Cyberpunk 2077 een eigen verhaal wil geven en niet wil laten overkomen als 'filler' in de game.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou