Midway kondigt vandaag een nieuwe actiegame aan onder de naam ESPionage. In dit spel neem je de rol aan van Nick Geller, een zogenaamde Psi-Operative die gebruik maakt van allerhande bovennatuurlijke werkwijzen om tegenstanders te verschalken. De tegenstanders zijn er in de vorm van geprogrammeerde terroristische supersoldaten.

De nodige paranormale methoden staan als speler tot je beschikking om je tegenstanders uit de weg te helpen. Met telekinese kan je objecten en mensen vanop afstand door de lucht bewegen (net als in Roald Dahl's Mathilda), met Pyrokinese kan je een muur van vuur opwerpen en met Mind Control kan je de gedachten van de tegenstander overnemen.

Ook leuk is de Remote Viewing waarmee je uit je lichaam kan treden en bijvoorbeeld aan de andere kant van de deur kijken wat er gaande is. Met Mind Drain kan je de hersenen van je tegenstanders leegzuigen wat in de dood zal resulteren. Tot slot kan je nog gebruik maken van Aura View waarmee je dingen kan zien die er in 'werkelijkheid' niet zijn.

Naast al deze bovennatuurlijke dingen kan je echter ook een beroep doen op conventionele wapens. Het spel zal dan ook een combinatie van actie en stealth elementen zijn en de normale wapens spelen nog steeds een niet te onderschatten rol in de game. Men belooft alvast een diepe AI en zeven gigantische levels die op meerdere manieren tot een goed einde te brengen zijn.

ESPionage zal deze herfst op PS2, Xbox en GameCube verschijnen.