Paramount Pictures heeft bekend gemaakt dat het de filmrechten voor Area 51, de first person shooter die Midway in maart 2005 op de markt zal brengen, binnen heeft weten te halen. Area 51 speelt zich af in het gelijknamige gebied in de Nevada woestijn en laat de speler in de huid kruipen van Ethan Cole, een onderzoeker die naar dit gebied wordt gestuurd na een virusuitbraak. Daar aangekomen blijken de zaken erger te zijn dan aanvankelijk verwacht.

Over de film is nog niet veel bekend, behalve dat ene Christine Peters, die als producer haar diensten verleende aan de film How to Lose a Guy in 10 Days, meewerkt aan het project. Ze is alvast erg opgewonden en denkt dat "Bringing the game's riveting and suspenseful concepts to the big screen" een doorbraak op het gebied van films zal worden. Area 51 wordt een thriller vol actie en zal waarschijnlijk niet al te veel van je hersencellen vragen. Wanneer de film uit komt, is nog niet bekend.

De stemmen van de hoofdkarakters in de Area 51 game worden ingesproken door acteurs David Duchovny en Powers Boothe, alsook zanger Marilyn Manson. Of deze mensen ook in de film aanwezig zullen zijn, is niet bekend.