Het is het jaar 2047. Of toch niet? Volgens de gamebeschrijving speelt de point 'n click adventure Culpa Innata zich 41 jaar in de toekomst af, maar als we naar de screenshots van het spel kijken, moeten we hier toch heftig aan gaan twijfelen. Het verhaal van Culpa Innata klinkt echter interessanter dan de screenshots eruit zien, dus laten we ons daar op richten.

In de wereld van Culpa Innata bestaat er een scheiding tussen twee gemeenschappen. Aan de ene kant is er de World Union, een rijk dat enkel bestemd is voor de rijksten, slimsten en gezondsten onder de mensheid. Iedereen die niet in de World Union welkom is, leeft in de Rogue States. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de Rogue States absoluut niet veilig en is het er veel minder prettig wonen dan in de elitaire World Union.

De game start wanneer iemand uit de World Union in de Rogue States wordt vermoord. De speler wordt op de zaak gezet en dient te moordenaar te achterhalen. In zijn queeste naar de waarheid komt de speler echter meer te weten over de World Union en blijkt de wereld helemaal niet zo perfect als gepredikt wordt.

Genoeg redenen om een flinke adventuregame op te baseren. De game wordt ontwikkeld door Momentum AS, een vrij onbekende speler in de markt. Tevens onbekend is de releasedatum van Culpa Innata. Wat we dan wel weten? Dat het spel er inderdaad niet goed uitziet en we hopen dat de gameplay bijzonder goed uitgewerkt is. Bekijk hier wat nieuwe screenshots.