Paradox Interactive-CEO heeft spijt van 'ongepast gedrag'

Paradox Interactive-CEO heeft spijt van 'ongepast gedrag'

Paradox Interactive-CEO Fredrik Wester zegt dat hij spijt heeft van 'ongepast gedrag' dat hij richting een werknemer vertoonde.

Dat meldt het hoofd tijdens een bijeenkomst bij de uitgever. Vanochtend plaatste Wester een statement op Twitter, waarin hij toegeeft in 2018 ongepast gedrag te hebben vertoond richting een werknemer. 

Ook zegt hij destijds het incident te hebben gemeld bij personeelszaken en momenteel te werken met een coach om de gevolgen van zijn gedrag te begrijpen. Hij sluit zijn verhaal af met de belofte de werkomgeving van Paradox Interactive en 'de hele industrie' te verbeteren.

Vorige week lekte een survey van de Zweedse vakbond onder Paradox-werknemers uit. Daaruit bleek dat er pesterijen op de werkvloer en discriminatie op de werkvloer plaatsvinden. 

69 procent van de vrouwen die hebben meegedaan aan het onderzoek, gaven aan beledigend te worden behandeld. Van de mannelijke deelnemers gaf 33 procent aan giftig gedrag op de werkvloer te ervaren. De vakbond concludeert dan ook dat dit soort gedrag "systematisch voorkomt en veel te gebruikelijk is bij Paradox".

Wester vertelt in zijn statement niet hoe de werkomgeving van het bedrijf verbeterd wordt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

In the wake of the recently leaked survey > In the name of transparency and clarity Lekker makkelijk om dat pas te doen als het gelekt is.

0

@WvA Het is ook vooral belangrijk voor hem en het bedrijf dat wij denken dat hij er spijt van heeft. Was het niet uitgelket, dan was er ook geen spijt betuiging.

0

Aanbevolen voor jou